Krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt

In het eerste kwartaal van 2019 toe nam de spanning op de arbeidsmarkt toe. Er zijn 88 openstaande vacatures per 100 werklozen. Dat is een stijging in vergelijking met het vierde kwartaal van 2018. Het aantal openstaande vacatures nam in het eerste kwartaal van 2019 toe, het aantal werklozen nam af. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe informatie en cijfers.

De spanning op de arbeidsmarkt komt omdat er een grote vraag is naar arbeidskrachten, maar er in mindere mate geschoold personeel is om dit op te vullen. Vlak voor de crisis in 2008 was het aantal werklozen ook erg laag. In het eerste kwartaal van 2019 is het werkloosheidspercentage echter lager dan net voor de crisis in 2008. Momenteel is er een recordaantal als het gaat om het aantal openstaande vacatures: maar liefst 277.000

De meeste openstaande vacatures zijn te vinden in de handel. Hierna volgt de zakelijke dienstverlening, zorg, industrie en de horeca. De minste openstaande vacatures bevinden zich in verhuur en handel van ontroerend goed.

Het is voor vele bedrijven en intermediairs binnen uitzendorganisaties lastig om in de krappe arbeidsmarkt aan geschikte kandidaten te komen. Het is van belang om als organisatie onderscheidend te zijn in onder andere de werving en ‘goed werkgeverschap’ binnen de organisatie te optimaliseren.

admin

Geef een reactie